Föreställningar

Föreställningar för barn och unga

Land i sikte

ett musikaliskt äventyr

Kapten Molly och hennes styrman Jack har hittat en karta med ett kryss på. Tänk om det är en skatt som är gömd där?

Med barnen som besättning seglar de iväg ut på havet för att hitta skatten, men det är inte så lätt att hitta rätt ö. På vägen råkar de ut för en massa äventyr och möten.

Publiken får både uppleva och aktivt delta i detta tokroliga äventyr!


Texthäfte och CD med ramsor och sånger ur föreställningen ingår.


Manus, musik och medverkan: Susanne Lind och Jan Stenborg

Regi: Svante Grogarn

Scenografi: Annika Thore

Musiklek

Det blir ramsor, rörelsesånger, vilosång, små musiksagor, energi och musikglädje när Susanne besöker förskolans lekrum. Med sig har hon fiolen, gitarren, ukulelen, djembetrumman och väskan med alla djuren i. En härlig musikstund där alla barnen är aktiva och delaktiga i sång, lek och rörelser!

Susanne Lind är folkmusiker och musikhandledare, och har i 25 år producerat och framfört konserter och barnföreställningar. 2011 fick hon framtidspriset på Folk- och Världsmusikgalan för sitt arbete med barn och unga.


I föreställningen ingår ett material med ljudinspelningar på alla låtar och ett häfte med texter, noter och ackord.


Här finns även enbart texterna med ackord, för den som vill spela till.

Kom,

kom igen!


Sånger och lekar med Susanne & Marco 


I denna härliga familjeföreställning bjuder Susanne och Marco på sång, rytmer, danser, rörelser och ramsor för både stora och små barn. Vi lovar att det kommer bli svårt att sitta stilla!
Vad sägs om att prova hur försiktig man måste vara om man vill skoja med vargen i skogen, hur man hälsar på olika språk eller undersöka i vilken takt skomakaren arbetar bäst. Kom, kom igen!
Susanne Lind, fiol och sång, är prisbelönt musikhandledare och folkmusiker som med glimten i ögat och fötterna i folkmusikmyllan. Hon turnerar i hela Sverige med sina föreställningar.
Marco Rios, sång och gitarr, har bland annat varit med i Bolibompa och Björnes Magasin med programserien ”Hej amigo!” och i barnradions serier ”Sambalelê” och ”Hip hop loppa!”

Pandaresan

Jorden runt på 21 rörelser

 – En musikalisk berättelse om en resa i djurens och rörelsens värld

Alla barn får varsin liten matta. Den kommer under föreställningen att vara en flygande matta, en matta att gunga på, att sitta och lyssna på och att hoppa på. - Vi kommer att flyga till Pandornas land och på den resan möter vi djur och vi leker olika djur i ständig rörelse mot resans mål. Rörelser som bygger på våra primitiva reflexer som är samma för alla barn i hela världen, och som är viktiga att göra under barndomen för att få ihop alla förbindelser i hjärnan och kroppen. Därför kommer vi att åla, krypa, kravla, vagga, ”flyga” och samtidigt sjunga - tillsammans på en musikalisk resa.

Förutom det genomgående rörelsetemat, görs berättelsen med hjälp av dockor och nyskriven text och musik, med inspiration från traditionell musik från olika kulturer, och som blir tillgänglig på CD så att man kan följa upp lekarna efteråt. Ett häfte med beskrivningar ingår också.

På scenen: Susanne Lind Musik: Susanne Lind
Manus: Susanne Lind och Dag Norgård
Regi: Dag Norgård


Hej Sikelej

Sånglekar från hela världen

Här möter vi hjälten från Röda havet, Lisa med alla breven och ormen utan svans. Hej, Sikelej! är en rörelsefylld lekstuga med mycket delaktighet, musik, sång och dans. Susanne och Marco presenterar sånglekar från när och fjärran. Hur leker man i Taiwan och Nigeria, i Peru och Danmark? Låtarna hämtas ur materialet ”Sikelej, sa kamelen” som är en uppföljare till succén ”Tjuderuttan, sa räven”.


Susanne spelar även denna föreställning tillsammans med Göran Berg.

De tre trollproven

en musikteater om trollens magiska värld

Två musikanter och en skådespelare framför Einar Norelius kluriga och underfundiga saga om Stortrollets tre trollprov. Kommer det lilla trollet Tofsa att klara proven och få gifta sig med Trumbum? Följ med på en spännande färd genom skogen med fiol, ukulele, bas och många olika slagverksinstrument. Barnen får också träffa den pampiga paddan, den räkneglada ekorren och den kloka ugglan och vara delaktiga i sång och rörelse.
Välkomna till Storskogen …  trollens magiska värld!

Det bor en tiger i mina händer

En massagesaga

Molly och Tiger går på äventyr för att hitta Solberget. Det blir sång, musik, rörelser och lite massage. Härliga bilder ur boken visas på skärm (som Susanne har med sig). Förskolan får tillgång till all musik och får behålla ett exemplar av boken "Det bor en tiger i mina händer" av Jeanette Milde och Sabine Rosén. I boken finns även enkla och mysiga massagetips som passar ihop med sagan.

Namaste

en musikföreställning om Indien

Möt prinsessan Anjali från Ayodhya och

vad ser sex blinda män när de känner på en elefant? Hjälper det att ha pengar när man ska fylla ett tomt rum? Drottning Ambavati hade allt man kunde önska sig men var ändå inte glad…

Namaste är en musikföreställning med hisnande och tankeväckande historier från Indien. Möt detta färgsprakande land genom slagverkaren Suchet Malhotra från New Delhi och folkmusikanten Susanne Lind från Skaraborg.

Susanne har en unik berättarröst och känsla för den unga publiken. Hon fick ta emot Framtidspriset på Folk och Världsmusikgalan 2011 för sitt arbete med barn och musik. Suchet har spelat för presidenten i Indien. Han har instrument från hela världen och sjunger tablasrytmer snabbare än snabbast. Tillsammans bildar de en tonsäker duo som med humor och skicklighet lotsar publiken genom detta spännande äventyr.


Regi och manushjälp: Annelie Arffman.

Bortbytingen

en musikteater

”Det var en trollkäring, som kom gående genom skogen med ungen hängande i en näverkont, som hon bar på ryggen. Han var stor och ful med hår som borst, sylvassa tänder och klo på lillfingret, men trollkäringen tyckte förstås, att det inte kunde finnas ett vackrare barn.”

Så börjar Selma Lagerlöfs novell om Bortbytingen. I Ulf Grans bearbetning med nykomponerad musik av Susanne Lind får vi möta trollkäringen, trollungen, bondhustrun och slutligen bonden som berättar sina egna versioner av vad som händer.

Varför byter trollkäringen bort sin unge?

Hur går det för människobarnet hemma hos trollkäringen?

Och trollungen, hur klarar han sig hos människorna?

Bondhustrun skyddar bortbytingen till varje pris. Varför?

Hur hanterar bonden, pappan, situationen?

Bortbytingen är inte bara spännande underhållning utan är också en djup berättelse om modet att skydda den som är utsatt, trots svåra odds. Godhet lönar sig!


Rytmruset

en musiklekföreställning

En sång-lek-dans-rytmik-rams-och musikupplevelse med folkmusik från Västra Götaland och Afrikas hjärta Kongo.


Edo Bumba, sång, slagverk och gitarr, har ett rytmiskt hjärta som klappar för barnrytmer, sånger, danser, lekar och musik. Edo har emottagit Kungliga Musikaliska Akademiens pedagogpris.


Susanne Lind, fiol och sång, är en prisbelönt musikhandledare och folkmusiker som med glimten i ögat och fötterna i folkmusikmyllan har turnerat i hela Sverige sedan 1995.